23:39 / 17.09.2023 Спорт

Україна завершила виступ на "Іграх Нескорених" з рекордною кількістю нагород

Фото: Getty IMAGES

Збірна України тріумфально виступила на "Іграх Нескорених-2023" (Invictus Games), що проходили в місті Дюссельдорф у Німеччині. Українцям вдалося здобути 34 медалі: 12 золотих, 14 срібних і 8 бронзових. Про це повідомляє "Суспільне.Спорт".

Це рекордний результат в історії виступів української збірної на "Іграх Нескорених" як за кількістю нагород, так і за їхнім ґатунком.

У цьому році "синьо-жовті" брали участь у "Іграх Нескорених" вже вчетверте. Ці міжнародні мультидисциплінарні змагання об'єднують колишніх та чинних військовослужбовців, які були поранені або отримали інвалідність в результаті служби. 

На "Іграх Нескорених-2023" українські спортсмени здобули нагороди в шести видах спорту. Серед найуспішніших дисциплін були веслування на тренажерах, де вони завоювали 11 медалей (4 золоті та 7 срібних), а також плавання (9 медалей: 3 золоті, 3 срібних та 3 бронзові) та стрільба з лука (5 медалей: 3 золоті, 0 срібних та 2 бронзові).

Назар Вознюк, військовослужбовець ЗСУ, став найбільш відомим атлетом української збірної, здобувши шість медалей: чотири золоті та два срібні в плаванні та веслуванні на тренажерах.

BAGNET зазначає, що цьорічні "Ігри Нескорених" стали шостими за рахунком. 

Підготував: Сергій Дага