13:15 / 24.07.2023 Одесса

Італія долучиться до відбудови Спасо-Преображенського собору в Одесі

Фото: twitter.com/italyinukr

Італія висловила готовність долучитися до відбудови Спасо-Преображенського собору в Одесі та інших скарбів культурної спадщини України, пошкоджених внаслідок атак рф.

Про це посольство Італії в Україні повідомило на своїй сторінці у Twitter.

"Атаки в Одесі, загибель невинних людей, руйнування Спасо-Преображенського собору глибоко засмучують нас. Російські агресори руйнують зерносховища, позбавляючи їжі мільйони людей, що її потребують", – зазначила голова Ради міністрів Італії Джорджа Мелоні.

У посольстві додали, що попри руйнування росіянами нашої європейської цивілізації та її священних символів — варварство не переможе.

"Італія, з її унікальним у світі досвідом в реєстраційній галузі, готова долучитися до відбудови собору та інших скарбів культурної спадщини України", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв BAGNET, внаслідок нічної атаки росіян на Одесу, пошкоджені 5 садочків, 4 школи та 2 позашкільних навчальних заклади.

Окрім того, за ніч 23 липня російські загарбники пошкодили 25 пам’яток архітектури історичного центру Одеси, який знаходиться під захистом ЮНЕСКО.

Підготував: Сергій Дага