12:18 / 26.06.2019 Политика

Знову вибори

Україна ще досі не оговталася від президентської кампанії, яка нагадувала справжній блокбастер, а вже 21 липня на нас знову чекають вибори. Після того як президент Володимир Зеленський розпустив нинішню Верховну Раду, а Конституційний суд підтримав це рішення, ми опинилися на порозі нових виборчих перегонів.

Нагадаємо, що Верховна Рада складається з 450 депутатів, які обираються на п’ять років. Народним обранцем може стати кожен громадянин України, який досяг 21 року, не має судимостей та прожив на території України останні п’ять років.

Вибори проходять за змішаною системою, 225 депутатів обираються за партійними списками, а інші 225 – за мажоритарною системою, перемогу одержать ті, хто набере найбільшу кількість голосів на окрузі.

Хто зібрався до нового парламенту по мажоритарці на Черкащині?

Розглянемо найпомітніших кандидатів по 197-му округу, що об’єднує Золотоніський, Канівський райони та частину міста Черкаси. Це, звичайно, нинішній народний депутат України Владислав Голуб, який балотувався від Блоку Петра Порошенка, Людмила Русаліна – власниця Черкаської бісквітної фабрики та горілчаного заводу, яка у 2006 році була депутатом Черкаської обласної ради. Від партії Володимира Зеленського «Слуга народу» балотуватиметься Олександр Скічко. Його на окрузі знають здебільшого як ведучого Євробачення-2017 та власника телевиробництва. Претендує на місце у парламенті також депутат Черкаської обласної ради Віктор Полозов, представник ВО «Свобода» Вадим Стоянов і низка менш відомих кандидатів.