18:36 / 24.04.2024 Общество

Стало відомо, за яких умов у Луцьку не надаватимуть житло внутрішньо переміщеним особам

У Луцьку депутати у середу, 24 квітня, затвердили новий "Порядок формування фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб на території громади"

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Як стало відомо з рішення депутатів, мова йде про гуртожиток Луцького національного технічного університету на вулиці Олени Пчілки, 29. Саме він призначений для тимчасового проживання переселенців.

Тепер житло не надаватимуть у випадку, якщо переселенець, чи хтось із членів родини має у власності придатне житло розміром не менше ніж 13,65 кв. метра на одну людину. Також умовою для відмови буде, якщо це приміщення розташоване на неокупованій території, чи там, де не ведуться активні бойові дії.

Також визначили черговість надання житла переселенцям у гуртожитку:

  • першочергове право на забезпечення житлом мають здобувачі вищої освіти, наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники Донецького національного технічного університету і його відокремлених структурних підрозділів, зокрема, Бахмутського і Костянтинівського індустріальних фахових коледжів;
  • у другу чергу право на житло в гуртожитку мають здобувачі вищої освіти, наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники Луцького національного технічного університету та члени їх сімей, які мають статус ВПО;
  • в третій черзі – багатодітні сім’ї, сім’ї з дітьми, вагітні жінки, люди, які втратили працездатність, пенсіонери зі статусом ВПО, житло яких було зруйновано або стало непридатним для проживання внаслідок збройної агресії рф.

Підготувала: Ніна Петрович