15:18 / 04.03.2019 Политика

Валерій Давиденко: регіонал, БППешнік чи обличчя Зеленського в Чернігівській області?

5 років «новій» владі. Суспільство за цей час пережило розстріли на Майдані, революцію Гідності і особисте становлення як нації. Всі добре та з огидою пам’ятають представників Партії регіонів.

Як передає інтернет – видання «Политические известия в Украине», на сьогодні одим із «визначних та одіозних» екс-регіоналів в Чернігівській області є Давиденко Валерій. За часів Януковича в 2013 - 2014 роках був заступником міністра аграрної політики, куди його призначив для відмивання грошей та махінацій з державними коштами віце - прем`єр - міністр Арбузов Сергій. І він не підвів свого патрона. За часів своїх повноважень Валерій став героєм в багатьох фінансових скандалах з державними грошима. Один з прикладів, коли Давиденко потрапив аж в міжнародний скандал і тим самим наніс нашій державі значні збитки. Отримавши в Китаї кредит на $ 3 млрд в обмін на поставки зерна, він через підпорядковану йому Державну продовольчо-зернову компанію України відправив вантажів лише на $ 153 млн. А замість Китаю українське зерно за завищеними цінами експортувалося в Ефіопію, Іран, Швейцарію, Єгипет та навіть повстанцям у Сирію, повідомляє from-ua.com.

Восени 2014 р. в одному з округів Чернігівської області несподівано для сторонніх, і природно для політтехнологів, був обраний народним депутатом Валерій Давиденко. Хоча він був пов'язаний з конкурентною командою Арбузова із "Заступа", та все же вступив до лав БПП у Верховні Раді. Так як бажання наживи штовхало бути ближчим до владних кабінетів та паразитувати на державному бюджеті. Сам Давиденко буквально вимостив собі дорогу до парламенту грошовими купюрами. Підкуп голосів та залякування конкурентів дало свої «плоди».

На місцевих виборах 2015, Валерій Давиденко керує політичним проектом Адміністрації Президента, куди «заховали» одіозних регіоналів, партією "Наш Край». Куратор Віталій Ковальчук (заступник голови Адміністрації Президента) оцінив «зусилля» Давиденка і дозволив «деребанити» державні замовлення між своїми компаніями, а кошти від завищених цін на товари розподілялися на роздачу грошей виборцям під виглядом «Петіна тисяча». Поставивши свою людину губернатором, Олександра Мисника, Давиденко почав грошові махінації приміняти на чернігівському обласному бюджеті, на наших сплачених податках.

Сьогодні Давиденко Валерій відповідає повністю за результат кандидата Порошенка. Це звично чути. Але те що він, Валерій Давиденко, куратор нових обличь команди Зеленського – то це вже шок для людей. Він пролобіював офіційним обличчям Халімона Павла представляти Володимира Зеленського у чернігівській області, котрий в 2015 році балотувався до Прилуцької райради та Чернігівської облради від «Наш край».

Вибираючи Зеленського чи Порошенка, «БПП-Солідарність» чи «Наш край» ми вибираємо схемщика-регіонала, котрий перефарбувався в БППешніка. Давиденко завів в команду області до Мисника своїх людей, а саме: Приходька Бориса – друга Саші Януковича-молодшого, Сеня Олександра – старшого товариша Арбузова.