04:49 / 12.06.2024 Мир

Проросійські німецькі політики повідомили Зеленському думки путіна

Лідери фракції ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини» (AfD) у німецькому парламенті закликали бойкотувати виступ президента України Володимира Зеленського і назвали його «спікером у камуфляжному костюмі» та «жебраком».

Як пише N-TV, за словами очільників фракції Аліси Вайдель і Тіно Хрупалли, термін повноважень Зеленського закінчився, і він нібито перебуває на посаді лише як «президент війни та жебрак».

Вони сказали, що відмовляються слухати виступ українського президента в німецькому парламенті, назвавши його «спікером у камуфляжному костюмі». Майже всі представники фракції AfD також бойкотували виступ Зеленського, проте чотири депутати все ж таки були на ньому присутні.

Крім того, лідери ультраправої фракції заявили, що Україні потрібен «не президент війни», а «мирний президент, готовий вести переговори».

Нещодавно AfD опинилася в центрі скандалу через таємну зустріч представників партії з німецькими неонацистами та правими радикалами, на якій обговорювали, серед іншого, виселення біженців та іноземців з Німеччини. Після цієї новини у країні прокотилася хвиля протестів проти правих екстремістів і розгорілася дискусія про можливість заборони AfD.

Підготувала: Ніна Петрович