15:47 / 22.04.2024 Мир

Рисунок Мікеланджело з листом його останнього прямого нащадка продали на аукціоні за понад 200 тис. доларів

Фото: Малюнок Мікеланджело та лист його останнього прямого нащадка. Getty Images/ANGELA WEISS/AFP

Рисунок Мікеланджело Буонарроті й лист його прямого нащадка Козімо Буонарроті продали на аукціоні Christie’s в Нью-Йорку за 201 600 доларів. Рисунок не мав підпису Мікеланджело, проте експерти аукціонного дому змогли встановити його авторство. Про це повідомляє The Artnews. 

Невеликий малюнок знайшла на задній частині рами іншої картини, авторство якої приписують Мікеланджело. Ця картина зберігалася у приватній колекції. На пожовклому аркуші паперу зображена мармурова брила та італійське слово simile (подібний). Вважається, що це зображення Мікеланджело зробив під час роботи над стелею Сикстинської капели.

Christie’s підтвердив дослідженням, що саме Мікеланджело зробив малюнок, хоч робота не підписана.

Спочатку аукціонний дім оцінював цей рисунок та лист нащадка у 8000 доларів, але врешті ціна, за яку придбали ці артефакти, виявилася більшою. Особу покупця чи покупчині не розголошують.

Лист у 1836 році написав Козімо Буонарроті – останній прямий нащадок Мікеланджело. Він пропонував твір Мікеланджело Джону Боурінгу, що пізніше став губернатором Гонконгу. Підпис останнього поставлений знизу на папері.

Мікеланджело – один із трьох титанів епохи високого Відродження в Італії. Він був скульптором, художником, архітектором, поетом та інженером. Його творчу спадщину цінували ще за життя. Мікеланджело є автором скульптур "Давид", "Вакх", "П’єта". Він також є автором фресок у Сикстинській капелі у Ватикані, розпис якої тривав з 1508 по 1512 роки.

Підготував: Сергій Дага