14:12 / 21.02.2024 Мир

Росія шукає нових покупців для своєї нафти через посилення санкцій, – Bloomberg

Фото: Pexels.com

росія активно шукає нових покупців для своєї нафти через посилення санкцій від країн Заходу. За останніми звітами, танкер з російською нафтою марки Urals відбув до берегів Венесуели. Про це повідомляє Bloomberg.

Судно Ligera зараз перебуває неподалік затоки Амуай, де розташований нафтопереробний завод. Минулого місяця цей танкер завантажив щонайменше 1,7 млн барелів нафти, які були перевезені з корабля на судно біля південної Греції, перед відправленням до Венесуели.

Це перше підтверджене постачання російської нафти в американську країну за останні п'ять років. Раніше Венесуела отримувала іноземну нафту для змішування з власною, а також для полегшення експорту.

Постачання нафти відбувається на тлі нападів хуситів на комерційні судна у Червоному морі. Це призвело до того, що багато суден уникають Червоного моря, намагаючись забезпечити безпеку для своїх екіпажів та вантажів.

Раніше Urals постачався до країн Карибського басейну, зокрема на Кубу, проте обсяги поставок тут зменшуються. За даними відстеження судів, минулого року на Кубу прибули лише два танкери, що значно менше, ніж у 2022 році, коли туди прибуло шість суден.

BAGNET нагадує, у ніч на 3 лютого українські дрони атакували нафтопереробний завод "Лукойлу" у Волгограді. За словами джерел у СБУ, два дрони вразили установку первинної переробки нафти, без якої завод втратить "значну частину виробничої потужності".

Підготував: Сергій Дага