10:43 / 12.10.2023 Мир

Посольство України проводить евакуацію громадян з Ізраїлю та сектора Гази

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Посольство України розпочало роботу з евакуації громадян України з території Ізраїлю та сектора Гази. На території Ізраїлю по допомогу звернулися близько тисячі осіб.

Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в етері телемарафону.

За словами посла, аеропорт Бен Гуріон працює в штатному режимі, однак через ажіотаж зросла вартість квитків. Водночас посольство надає допомогу громадянам, у яких немає можливості оплатити переліт.

"На перший евакуаційний рейс ми вже фактично розповсюдили 200 квитків за, умовно кажучи, довоєнною ціною, до Румунії, на суботу. Я думаю, на неділю будемо планувати ще один рейс", – каже він.

Зазначається, що загалом на консульському обліку в Ізраїлі перебуває близько 15 тисяч громадян України.

Окремо проводиться робота з евакуації українців, які проживають у секторі Гази. У відділенні посольства України в Палестині на консульському обліку перебуває приблизно тисяча осіб, із них близько 300 проживають у секторі Гази.

"Завдання в тому, щоб евакуювати наших громадян. Наразі група ініціативна нам зібрала списки для евакуації на 160 приблизно осіб, і ця кількість постійно зростає, на Єгипет через Рафах, і далі до будь-якої третьої країни, оскільки єгиптяни не дозволяють особам, навіть громадянам України, які в’їжджають як евакуанти з Рафаха, перебувати понад 48 годин на їхній території", – зазначив посол.

Підготував: Сергій Дага