12:18 / 01.09.2023 Мир

Справа проти Трампа: експрезидента США звинувачують у шахрайстві

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Прокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс закликає суд визнати шахраєм Дональда Трампа до початку слухань, які мають розпочатися 2 жовтня, повідомляє Reuters.

Згідно з заявою прокурора, з 2011 по 2021 рік Трамп надавав банкірам та страховим компаніям неправдиві дані про свої статки, перевищивши їх на 2,23 млрд доларів.

Кумулятивний ефект цих численних шахрайських схем із збільшення активів Трампа, а отже, і його власного капіталу, приголомшливий, і є лише верхівкою набагато більшого айсберга обману.

Зазначається, що прокурор вимагає від суду визнати Трампа шахраєм ще до початку слухань. У разі доведення вини той буде змушений оплатити штраф розміром у 250 млн доларів.

Як повідомляв BAGNET, судовий процес над експрезидентом США Дональдом Трампом у федеральному окрузі Колумбія у справі про штурм Капітолія у січні 2021-го почнеться 4 березня 2024 року.

Раніше повідомлялося, що Дональд Трамп пройшов у в’язниці округу Фултон, штат Джорджія, формальну процедуру арешту у справі про втручання у вибори.

Раніше експрезиденту США офіційно оголосили четверте кримінальне звинувачення щодо спроби змінити свою поразку на виборах у штаті Джорджія.

Підготував: Сергій Дага