16:48 / 23.08.2017 Наука и техника

Українські IT-компанії попередили про нову хвилю кібератак в Україні

Президент української IT-компанії Октава Капітал Олександр Кардаков заявив про масову розсилку заражених вірусами електронних листів.

"Протягом останніх двох години нам надходять повідомлення про масові поштові розсилки, що містять шкідливий код, як правило в одному з архівних форматів: ARJ, ZIP, 7-ZIP і ін. Вранці наша система захисту електронної пошти перехопила подібні повідомлення зі вкладенням 7-ZIP, що маскуються під вкладені рахунки ", - написав він.

Також він дав рекомендації, щоб зберегти своє ПО від шкідливого зараження.

    Видаляйте листи з архівними вкладеннями з незнайомих і неперевірених адрес, не відкриваючи їх.
    Якщо у вас MS Outlook і MS Exchange, не відчиняйте файли безпосередньо у додатках MS Office, обов'язково користуйтеся засобами попереднього перегляду вмісту файлу.
    Якщо ви системний адміністратор, налаштуйте вашу поштову систему на переміщення підозрілих вкладень в карантин з подальшим поглибленим скануванням. Принаймні, до 28 серпня.

Громадське повідомляє , що глава ще однієї компанії, що спеціалізується на кібербезпеці, ISSP Сергій Маковець, також підтвердив, що фахівці його компанії з ранку фіксують скомпроментований трафік з сайту одного з українських IT-сервісів, назви якого поки не розголошується.

Нагадаємо, раніше в Держспецзв'язку попередили про можливу повторну хвилю кібератаки на комп'ютери тих користувачів, хто вже став жертвою вірусу Petya під час першої хвилі поширення.