21:50 / 24.02.2016 Наука и техника

Астрономи підтвердили існування Планети Х і звузили сферу її пошуків

Астрономи з Франції підтвердили існування Планети Х і звузили сферу її пошуків в Сонячній системі. Результати досліджень автори опублікували в журналі Astronomy and Astrophysics. Про це повідомляє gazeta.ua.

Вчені за допомогою моделювання та отриманих даних зі станції Cassini виключили два регіону Сонячної системи, де може знаходитися Планета Х. Таким чином вони вдвічі звузили область простору для її пошуків.

Астрономи відзначають, що в разі, якби станція Cassini продовжила свою роботу до 2020 року, їм би вдалося ще більше звузити область простору, де може розташовуватися планета. В іншому випадку підтвердження її відкриття займе більше часу.

Повідомляється, що планета Х являє собою об'єкт розміром з Нептун і в десять разів важче Землі. Небесне тіло обертається навколо Сонця по сильно витягнутій і нахиленою на земній орбіті з періодом в 10-20 тисяч років. Найближчим відстань між Сонцем і Планетою Х дорівнює 200 астрономічним одиницям.

Небесне тіло відкрили астрономи Майк Браун і Костянтин Батигін з Каліфорнійського технологічного інституту. Знахідка може стати однією з найбільш сенсаційних в поточному десятилітті, порівнянної з відкриттям нового континенту на Землі.