06:55 / 13.02.2024 Наука и техника

На Нью-Йоркському тижні моди представили першу електронну сукню

Фото: nachasi.com

На цьому річному тижні моди у Нью-Йорку Adobe Primrose вперше в історії вразила глядачів унікальністю електронної сукні, розробленої у співпраці з видатним модельєром одягу Christian Cowan. Про це повідомляє пресслужба компанії Adobe.

У попередньому році вперше американський розробник програмного забезпечення Adobe визначив нові стандарти в галузі моди, представивши інноваційну інтерактивну сукню.

Компанія Adobe вражає світ вишуканим винаходом – сукнею, яка змінює колір та візерунок прямо на тілі власника. Цей унікальний ефект досягнуто завдяки використанню динамічної тканини, розробленої за технологіями від Primrose Technologies.

Сукня складається з гнучких текстильних дисплеїв зі вшитими сенсорними датчиками. Раніше цю технологію використовували лише на невеликих шматках тканини, зокрема вдалося створити інтерактивну сумочку.

Новий варіант сукні має дещо інакший вигляд - цього разу розробники обʼєднали зусилля з дизайнером одягу Christian Cowan і вперше представили високотехнологічне вбрання на модному показі дизайнера.

Для ескізів візерунків сукні й обчислювального відображення позицій пелюсток використали векторний графічний редактор Adobe Illustrator, а Adobe After Effects - для анімованої графіки.

Технології не вперше обʼєднуються у співпраці з творчістю і стилем. У 2021 році на Паризькому тижні моди з’явився одяг от кутюр, для розробки якого використали програми Adobe Photoshop і Adobe Illustrator. 3D-дизайн дедалі частіше використовують в індустрії моди, оскільки це дешевше і скорочує цикли створення одягу.

Підготував: Сергій Дага