14:57 / 19.02.2021 Общество

Блокуючи роботу УРАРП і зриваючи міжнародні авіаконтракти, українська спецслужба діє в інтересах росіян

Блокування діяльності авіапідприємства УРАРП призводить до мільйонних втрат для держбюджету та нищівного удару по міжнародній репутації України. Про це йде мова в новому розслідуванні СтопКору.

Кому вигідно, щоб Держслужба експортного контролю створювала перепони для унікальної вітчизняної компанії? Невже українська спецслужба працює в інтересах росіян?

Нагадаємо, підприємство УРАРП ремонтує та обслуговує двигуни для ІЛ-76 – унікального військово-транспортного літака, наймасовішого в світі. Про його виняткові характеристики свідчить досвід роботи у Гренландії, де температура повітря сягає -50. Саме там ІЛ-76 вже понад 10 років поспіль бере участь у спільній українсько-данській операції «Північний сокіл», доправляючи пальне та вантаж на полярну станцію «Норд».

Це одна із найважчих місій, бо виконується у важких кліматичних умовах Арктики, і при тому за повної відсутності навігації та запасних аеродромів. Жоден інший літак, переконують військові, з такими завданнями впоратися не може.

«З нами виконували операцію ще данські літаки С130, але сталася відмова двигуна, і вони припинили участь в операції. Торік данська сторона запросила до виконання операції канадський літак С17 – він виконав один рейс, і завдання було скасовано», – розповідає ексзаступник начальника авіації командування ПС ЗСУ Олександр Кулібаба.

Нині ж залишається під питанням, чи братиме й надалі український ІЛ-76 участь у таких визначних операціях? Зрозуміло, що без якісного ремонту двигунів літака Міноборони з боку УРАРП ІЛ-76 просто перестає бути конкурентоспроможним.

«Якщо не буде УРАРП, до чого прагнуть наші спецслужби, користуючись своїми можливостями впливу на службу експортного контролю, на Міністерство економіки України, якщо нас позбавити можливості зовнішньоекономічної діяльності, що вони і намагаються зробити, то ми не зможемо надавати послуги в інтересах Міністерства оборони України», – зазначає Анатолій Льовін, президент концерну «Титан» до складу якого входить підприємство УРАРП.

Це робиться за вказівкою Росії, переконаний Льовін. Бо ж тільки-но УРАРПу відмовляють у дозволах, як закордонні компанії одразу переманюють співпрацювати з росіянами.

За його словами, Держекспортконтроль, працюючи за певною вказівкою й базуючись на документах, які нібито надає СБУ і які, своєю чергою, засновані на припущеннях, блокує діяльність підприємства. А це призвело до того, що УРАРП з лютого 2019 року до недавнього часу не міг поставити жодного двигуна партнерам за кордон. Таким чином Україна вже втратила казахстанський, білоруський і молдовський ринки збуту, втрачає спільну мову з Азербайджаном.

Державний бюджет від блокування без перебільшення стратегічного підприємства теж втрачає чимало. УРАРП – недержавна компанія, яка є одним з найбільших платників податків в Україні. Тому йдеться буквально про мільйони доларів.