16:51 / 31.07.2023 Шоу-биз

Хороший "російський" комік, який утік до США, висміяв геноцид в місті Ізюм

Фото ілюстративне/Буча після деокупації

Стендапер з росії Даніла Поперечний на одному зі своїх виступів цинічно пожартував щодо військових дій в Ізюмі, на Харківщині, поглузувавши з назви українського міста.

Фрагментом відео поділився користувач Чайка C.A.T. у Twitter.

Кацапський комік, який 6 років прожив у Києві та навчався в українській столиці у школі, раніше запевняв, що не підтримує розвʼязану росією військову агресію. Даніла Поперечний звертався до росіян, засуджуючи війну, через що був внесений Роскомнаглядом до списку заборонених. На початку 2023 року він повідомив, що через війну вирішив переїхати до США.

У своєму нещодавньому стендапі комік вирішив пожартувати про недолугість назв українських міст, які пережили геноцид під час окупації армією росії.

"Мені здається, що назви міст СНД, коли міста називали так, взагалі не готувались до того, що там буде війна. Тому що я чесно скажу: я дуже емпатична людина, я за все переживаю, я читаю новини. Але коли я читаю новини, в яких написано "Вже три дні йдуть запеклі бої за Ізюм", ну я ж теж людина, я не можу співпереживати цьому", - заявив зі сцени росіянин та отримав схвальний сміх у відповідь від залу.

Розмірковуючи про місто Ізюм, у якому після звільнення було виявлено чисельні катівні та місця масових поховань українців, закатованих рашистами, він додав: "Це ж маячня якась, начебто мурахи борються, а там люди гинуть справжні. Ну я такий: Ха! Стару виноградину знайшли, не можуть поділити".

Поперечний до повномасштабного вторгнення часто приїжджав в Україну із концертами та заявляв, що московити й українці "однаковий народ". У нього є прибічники в Україні, які вважають коміка "хорошим русскім".