23:57 / 04.11.2019 Политика

Хто може зайняти місце Луценко у Раді

Депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Луценко написала заяву на дострокове припинення повноважень через стан здоров'я. Тепер за неї має проголосувати Верховна Рада.

Луценко пройшла до парламенту за списком партії. Якщо парламент підтримає її заяву, на вільне місце зайдуть наступні у списку ЄС люди.

Загалом партія Порошенка на позачергових парламентських виборах отримала 23 місця за списком. Отож першим потенційним кандидатом є людина під номером 24, у випадку її відмови — 25 або 26.

Gazeta.ua коротко розповідає, хто може посісти місце Ірини Луценко.

№24 Наталія Бойко

Закінчила юридичний факультет Львівського національного університету, вивчала юриспруденцію у Берлінському університеті ім. Гумбольдта.

До 2015 працювала консультанткою та координаторкою проектів для міжнародних газовидобувних компаній і фінансових інститутів в компанії "Environmental Resources Management". Працювала радницею в Адміністрації Петра Порошенка.

У лютому 2017 прийшла в Міністерство енергетики та вугільної промисловості, стала заступницею з питань європейської інтеграції міністра Ігоря Насалика. 3 жовтня цьогоріч пішла з міністерства.

№25 Володимир В'ятрович

Навчався на історичному факультеті Львівського університету Івана Франка. Стажувався в Українському науковому інституті Гарвардського університету. Викладав в Українському католицькому університеті.

У березні 2014 очолив Український інститут національної пам'яті, який став з науково-дослідної установи центральним органом виконавчої влади. Активно виступав за декомунізацію.

Рішення піти в політику пов'язував з імовірністю втратити посаду за нової політичної команди. У вересні цьогоріч звільнений з посади.

№26 Ірина Никорак

Училася на юридичному факультеті в Національному університеті ім. Шевченка та в Національній академії державного управління при президенті.

Чинна депутатка Київської міськради від ББП. Рух ЧЕСНО називає її негативною характеристикою прогули засідань.

Голова ГО "Наш Парк Оболонь", яку створили для повернення киянам незаконно привласнених земельних ділянок, зелених зон тощо.

27 у списку "Європейської солідарності" є екс-депутатка "Народного фронту", екс-журналістка Тетяна Чорновол.