22:22 / 18.07.2023 Политика

Німецькі міста активніше почали співпрацювати з українськими

Кількість партнерств між містами Німеччини та України збільшилася більш ніж удвічі з початку війни, повідомив генеральний директор Об'єднання німецьких міст (Deutscher Städtetag) Гельмут Деді (Helmut Dedy) у Берліні.

За його даними, кількість формальних і неформальних партнерств зросла з 73 до 167. "Ми продовжуємо надавати гуманітарну допомогу і хочемо підтримати відновлення України", - зазначив Деді.

Раніше президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр (Frank-Walter Steinmeier) та український лідер Володимир Зеленський закликали до розвитку німецько-українських партнерських відносин між містами, районами, комунальними підприємствами, а також до нарощування наявної мережі контактів. Об'єднання німецьких міст підтримує цю ініціативу, вказало dpa.

У серпні 2022 року Дюссельдорф заморозив партнерські відносини з Москвою. Водночас у березні того самого року він офіційно оформив співпрацю з українським містом Чернівці. Дюссельдорф - лише одне з міст ФРН, яке вирішило не підтримувати контакти з Москвою на офіційному рівні, доки триває війна.

Підготувала: Ніна Петрович