07:52 / 02.05.2024 Киев

У Києві на Великдень посилять заходи безпеки: містян просять не йти до церкви

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

У Києві на Великдень, який припадає на 5 травня, будуть посилені заходи безпеки. Місцевих жителів і гостей столиці просять уникати відвідування церков та уникати великих зібрань людей. Про це повідомляє КМВА в Telegram.

Для підтримання правопорядку у Києві будуть залучені представники Національної поліції України та співробітники муніципальної охорони столиці. Біля церков будуть чергувати правоохоронці, які у разі тривоги допомагатимуть евакуації віруючих та священнослужителів до найближчих укриттів.

Вони патрулюватимуть місця проведення богослужінь та зібрання вірян - храми, собори та Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" з метою недопущення провокацій, - йдеться у повідомленні.

Також працюватимуть спеціальні тимчасові моніторингові центри, які оперативно відслідковуватимуть ситуацію в місті для запобігання правопорушенням. Комендантська година на Великдень буде діяти без змін - з 00:00 до 05:00.

– Дорогі кияни та гості міста, за можливості подивіться богослужіння онлайн - по ТБ або через YouTube чи Facebook. Якщо ж все ж таки вирішите піти до храму - дбайте про безпеку! Намагайтеся уникати великих скупчень людей, - зазначили у відомстві. 

У КМВА нагадали, що загрозу провокацій чи ракетних обстрілів на Великдень ніхто не знімає. 

– Дотримуйтеся правил безпеки. Пам’ятайте про сигнали повітряної тривоги. При оголошенні - прямуйте в найближче укриття, - вказано у повідомленні.

Підготував: Сергій Дага