09:27 / 07.02.2024 Киев

Лівий берег Києва без світла та пожежа у Дніпровському районі: які наслідки атаки на Київ

Київ 7 лютого атакували російські окупанти. У місті пролунали вибухи, відомо про пожежу та пошкодження ліній електропередач.

Усі деталі ракетної атаки на Київ у матеріалі КИЇВ24.

При підготовці матеріалу використовувалися джерела: Telegram-канали Київської міської військової адміністрації, мера Києва Віталія Кличка, Повітряних сил ЗСУ, ДТЕК та "Укренерго".

Тривога та перші вибухи

Повітряна тривога у Києві була оголошено о 5:55. Повітряні сили повідомляли про пуски з літаків Ту-95МС в росії, а потім і про рух ракет у бік столиці.

Перші вибухи у Києві пролунали близько 7:00, у місті працювала протиповітряна оборона. Повторні вибухи у столиці були о 7:50.

Наслідки російського обстрілу: що відомо про пожежу в багатоквартирному будинку

О 8:05 стало відомо, що одному постраждалому в Дніпровському районі столиці медики надали допомогу на місці. О 8:09 мер міста повідомив, що сталося загоряння в багатоквартирному будинку в Голосіївському районі. Пізніше стало відомо про двох постраждалих в Дніпровському районі. Обом медики надали допомогу на місці.

О 8:24 стало відомо, що у Голосіївському районі палають автівки та приміщення СТО.

Станом на 8:45 відомо про трьох постраждалих у Голосіївському районі, їх госпіталізували.

Постраждалі

За словами мера Києві, у Дніпровському районі столиці двоє осіб постраждалих внаслідок ранкового обстрілу.

Кличко зазначив, що постраждалим надали допомогу на місці, їх не госпіталізовували.

Відключення світла та тепла

Внаслідок ворожої атаки уламками ракети пошкодили дві високовольтних лінії у Києві. Частина споживачів на лівому березі залишилися без світла.

Енергетики повідомили, що є пошкодження в розподільчих мережах столиці, тому відбулось аварійне відключення світла в Дніпровському районі. Фахівці почнуть відновлення електроенергії щойно дозволить безпекова ситуація.

Також Кличко повідомив, що було пошкоджено магістраль теплопостачання на лівому березі столиці.

Нагадаємо, в Україні лунала повітряна тривога через зліт бомбардувальників ТУ-95МС. Так, українські військові зафіксували пуски ракет типу Х-101/555 з російських стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з напрямку Каспійського моря. Наслідки масованої атаки по Україні

Кореспонденти Суспільного повідомили про вибухи у Харкові та Миколаєві. Пізніше Олег Синєгубов, очільник ХОВА, зазначив, що армія РФ завдала щонайменше чотири удари по Харківщині. За словами Синєгубова, у Харкові зафіксовані влучання, є пошкодження нежитлової інфраструктури.

Чиновник уточнив, що попередньо є влучання у Слобідському районі міст.

Також  пролунали вибухи у Київській області. Очільник столиці Віталій Кличко заявив, що у регіоні активно працює Протиповітряна оборона. Згодом стало відомо про вибухи у столиці. Тоді стало відомо про пошкодження уламками ракет двох високовольтних ліній. Через це частина споживачів на лівому березі Києва наразі без електроенергії.

Підготував: Сергій Дага