14:12 / 12.01.2024 Киев

Поліція Києва викрила наркоугруповання з річним прибутком у 100 млн гривень

Правоохоронці Києва припинили діяльність угруповання, яке займалось розповсюдженням наркотиків з річним прибутком у 100 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба столичної поліції та пресслужба Офісу Генпрокурора.

У повідомленні йдеться, що до складу угруповання входило дев’ять місцевих мешканців, віком від 27-ми до 52-ох років, а організував незаконний бізнес 35-річний киянин. Зловмисники “працювали” на території столиці та Київської області.

"Організатор забезпечував постачання наркотиків і психотропів з-за кордону до України та адміністрував власний Telegram-канал, де пропонував “клієнтам” різні види заборонених речовин. За зберігання та фасування “товару” відповідав старший за віком чоловік, громадянин іноземної держави, а решта фігурантів забезпечували збут “товару”, доставляючи замовлення покупцям за вказівкою лідера угруповання. Загалом, за наявною у правоохоронців інформацією, такий “бізнес” приносив їм близько 100 мільйонів гривень прибутку на рік", – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків правоохоронці вилучили розфасовані кокаїн, мефедрон, канабіс, майже дві тисячі електронних цигарок з екстрактом канабісу й близько півтори тисячі додаткових картриджів до них.

Крім того, у зловмисників знайшли три пістолети з набоями, два мисливські карабіни, обладнання для майнингу криптовалюти, гроші та сім автомобілів. За попередніми підрахунками, вартість вилучених речовин за цінами “чорного” ринку складає понад 20 мільйонів гривень.

Відкрито кримінальне провадження за фактом незаконно виробництва, виготовлення, та збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а зловмисникам повідомили про підозру.

Зазначається, що питання щодо перекваліфікації даного злочину на більш тяжкий буде вирішуватись після проведення усіх необхідних експертиз.

Підготував: Сергій Дага