07:33 / 09.06.2023 Киев

У Києві затримали директора "Гідропарку": вимагав хабар за розміщення каруселей

Фото: t.me/kyiv_pro_office

У Києві правоохоронці затримали директора "Гідропарку", який вимагав хабар у представника приватного товариства за розміщення в парку дитячих каруселей. Про це повідомляє міська прокуратура.

"За даними слідства, директор комунального закладу, який підпорядковується Департаменту культури КМДА, висунув вимогу представнику приватного товариства про надання йому неправомірної вигоди за надання дозволу на розміщення у парку дитячих каруселей", – йдеться в повідомленні.

Там зазначили, що в ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували передачу та одержання посадовцем 30 тис. грн за договором. Надалі підприємець мав сплачувати особисто керівнику парку ще 20 тис. грн щомісяця.

А вже 7 червня посадовця затримали під час одержання вказаної суми.

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

BAGNET нагадує, що головного суддю Верховного суду України викрили на хабарі й затримали на місці. Згодом про це повідомили Національне антикорупційне бюро та Спеціальна антикорупційна прокуратура.

Відомо, що Всеволод Князєв після затримання 15 травня і проведення в нього вдома й на роботі обшуків перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Прокурори САП готують подання до Вищої ради правосуддя про надання дозволу на утримання його під вартою.

17 травня, захист ексголови Верховного суду оскаржив його затримання, Князєва доставили до ВАКС, а вже наступного дня Вища рада правосуддя надала згоду на тримання його під вартою.

Згодом Верховна Рада закликала посилити відповідальність суддів за корупцію.

Підготував: Сергій Дага