17:52 / 11.06.2021 Киев

У Київраді підтримали детальний план території Мінського масиву: держава одержить мільярдні інвестиції

Новому сучасному мікрорайону для киян – бути. 10 червня Київрада більшістю голосів ухвалила детальний план території, який передбачає забудову Мінського масиву – за це рішення проголосували 66 місцевих депутатів.

Згідно з ДПТ Мінського масиву, на занедбаній території тепличного комплексу планують звести 19 висотних житлових будинків на 6307 квартир. Новий ДПТ  також передбачає будівництво в мікрорайоні 3 дисадків, школи, сімейних амбулаторій, паркінгу, організацію нового автобусного маршруту тощо. Планується, що завдяки цьому проєкту, держава отримає орієнтовно півмільярда гривень прибутку.

Проєкт забудови Мінського масиву є унікальним, оскільки передбачено парк площею 32 га, а загальний відсоток зелених насаджень складає 54%. Як наголосив під час сесії голова комісії з питань екологічної політики Денис Москаль, це прекрасний приклад того, як занедбані агропромислові території можуть отримати нове дихання.

       Денис Москаль, депутат Київської міської ради

Під час виступу на сесії Київради свою позицію висловив і генеральний директор Stolitsa Group Едуард Соколовський.

       Едуард Соколовський, генеральний директор Stolitsa Group

“Місту потрібно розвиватися цивілізовано, а будівництво здійснюватись у відповідності до містобудівної документації й тих обіцянок, які дали розробники ДПТ. Сьогодні детальний план території відповідає всім ДБН і вимогам містобудівної документації. Ми, як забудовники, також самостійно побудуємо дитсадки і школу для того, щоб майбутні мешканці мали дійсно комфортні умови”, – сказав він.

Соколовський також зазначив, що сьогодні чиниться тиск на компанію, яка свого часу інвестувала понад 1,5 млрд грн у транспортну та соціальну інфраструктуру, інженерні мережі в ході забудови іншої, колись занедбаної ділянки ДП “Пуща-Водиця“ під брендом “Варшавський Плюс” (на Виноградарі).

“Через дії державного підприємства сьогодні фактично в заручниках опинилися покупці квартир, які вже рік не вводяться в експлуатацію, тому що ДП “Пуща-Водиця” відмовляється виконувати свої функції як замовника будівництва за інвестиційними договорами”, –  зауважив Едуард Соколовський .

У девелопера запевняють: компанія, зі свого боку, вживає всіх можливих заходів, аби в цивілізований спосіб врегулювати всі спірні питання й уникнути соціальної кризи.

“Ми завжди готові до діалогу, але лише в межах чинного законодавства. Всі висновки експертиз і рішення судів різних інстанцій підтверджують легітимність раніше укладених інвестиційних договорів. Усе це – штучно створена конфліктна ситуація, заручниками якої стали люди, які вже профінансували своє житло”, – наголосив гендиректор Stolitsa Group.

Він також назвав інсинуаціями закиди щодо нібито можливого виведення земельних ділянок з державної у приватну власність.

“Усі дані щодо земельних ділянок є у відкритих реєстрах. Територія, де відбувається будівництво ЖК “Варшавський” та “Варшавський Плюс”, за даними кадастру, належить ДП “Пуща-Водиця”, тобто державі. Ніхто на цю землю не претендує, ніхто її не забирає. Вона, як і раніше, перебуває у державній власності”, – підкреслив Соколовський.

Зводити новий мікрорайон буде литовсько-українська компанія Stolitsa Group, яка реалізує проекти на українському ринку сучасної житлової нерухомості 17 років.