22:11 / 13.12.2023 Экономика

Київстар відновлює свою роботу

Через добу після хакерської атаки "Київстар" почав відновлювати зв'язок. Про поновлення можливості здійснювати глосові дзвінки з 18:00 повідомили в компанії.

«Станом на 18.00 наші спеціалісти розпочали включення голосового зв`язку по всій Україні. Відновлення послуг відбуватиметься поступово, тому до кінця дня ще можливі короткочасні складнощі»,- зауважили в компанії.

Користувачі оператора також повідомляють про те, що з'явився значок наявності мережі, проте ще не всі можуть здійснювати дзвінки.

Абонентам рекомендують перезавантажити телефони та відключити послугу VoLTE – це можна зробити в налаштуваннях телефону. Зараз спеціалісти працюють над відновленням послуг передачі даних та SMS.

«Після повної стабілізації роботи мережі ми обов'язково надамо компенсацію всім абонентам та корпоративним клієнтам, які не мали зв'язку та не могли скористатися нашими сервісами», - обіцяє оператор.

Нагадаємо, зранку 12 грудня у роботі оператора «Київстар»стався масштабний збій – клієнти компанії залишилися без зв’язку, мобільного інтернету та доступу до сайту «Київстар». Хакерська група «Солнцепьок» взяла на себе повну відповідальність за атаку на мережу.

Підготувала: Ніна Петрович