10:43 / 23.04.2024 Происшествия

Умєров назвав зброю, завдяки якій росіяни просуваються вперед

Фото: Рустем Умєров

На передовій російські війська використовують керовані авіабомби (КАБ) вагою до 1,5 тонн, які здатні знищувати будь-що на своєму шляху, дозволяючи окупантам продовжувати агресію через руїни.

Про це повідомляє міністр оборони України Рустем Умєров. Він зазначив, що росія не вагається у своєму бажанні знищити те, що вона не може захопити, здійснюючи шокуючі злочинні акти проти цивільного населення та критичної інфраструктури.

– Сьогодні разом з Дмитром Кулебою мав можливість узяти участь у засіданні Ради Європейського Союзу щодо ситуації в Україні. Зокрема подякував нашим європейським партнерам та Верховному представнику Європейського союзу Жозепу Боррелю за системну та непохитну підтримку України у війні з росією, - написав Умєров.

Міністр також висловив подяку країнам, які надали або висловили готовність передати Україні необхідні системи протиповітряної оборони, зокрема Німеччині за відправку додаткових систем Patriot. 

– Саме системи ППО можуть стати вирішальним фактором у захисті неба України та врятувати тисячі життів, забезпечивши нашим захисникам можливість відбити агресію та змусити ворога відступити", - зазначив глава Міноборони.

Підготував: Сергій Дага