11:40 / 17.04.2024 Происшествия

На Київщині 5 підлітків напоїли на зґвалтували дівчину

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

У Київській області суд виніс вирок підліткам, які зґвалтували малолітню дівчину. Про це повідомляє ТСН з посиланням на вирок Васильківського міськрайонного суду.

Серед підозрюваних у груповому зґвалтуванні - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. 

15 травня 2023 року підозрювані запросили в гості малолітню дівчину, яка не досягла 14-річного віку. Там вони спочатку напоїли її, а потім здійснили групове зґвалтування. 

Підлітки роздягнули дівчину, закрили їй рот рушником,  та тримали за руки, поки один з хлопців ґвалтував її. Все це вони знімали на мобільні телефони. Дівчину змушували мовчати про злочин. 

На суді дівчинка розповіла, що подруга запропонувала їй заночувати у неї. У гості до подруги прийшли інші підлітки, які переконали школярку пити алкоголь. Жертва нічого не сказала матері, однак вона сама про все дізналась і звернулась в поліцію. 

Сестра потерпілої й інша дівчинка розповіли, що їм надіслали відео, на якому учень 9 класу ґвалтує дівчину, а інші її тримають. 

На кадрах видно, як студентка 1 курсу училища, яка виховує дитину, каже: "Я всєгда так з Льошею дєлаю". 

Суд визнав усіх учасників події винними. Повнолітнього хлопця засудили до 10 років позбавлення волі, однак оскільки він перебував на іспитовому терміні через інший злочин, тому проведе за ґратами 15 років.

9-класника, який ґвалтував дівчину, засудили до 10 років позбавлення волі. Студентку училища - до 10 років позбавлення волі. Учениць 8 та 9 класів - до 10 років позбавлення волі. 

Усіх засуджених також внесуть до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Підготував: Сергій Дага