08:51 / 11.03.2024 Происшествия

Нетверезий священник заявив, що споживав Святі Дари під час літургії

Червоноградський міський суд визнав винним у нетверезій їзді місцевого священика Августина Тимчака, якого поліція зупинила з ознаками алкогольного сп’яніння за кермом авто. У суді водій визнав свою вину та заявив, що споживав Святі Дари під час літургії. Суд оштрафував його на 17 тис. грн та позбавив водійських прав на один рік.

Як вказано у постанові суду, водій торік 27 грудня їхав на автомобілі Volkswagen Passat у Червонограді. Авто зупинила поліція та виявила у водія ознаки алкогольного сп’яніння (характерний запах алкоголю, блідість обличчя, нечітка мова). Августин Тимчак відмовився пройти перевірку на стан сп’яніння на місці зупинки та у медзакладі.

Щодо водія склали протокол про керування авто у нетверезому стані. У суді водій визнав свою провину та розповів, що він є священиком червоноградської парафії Пресвятої Богородиці Владичиці України УГКЦ. 27 грудня, за словами священика, він служив дві літургії та «споживав Святі Дари (причастя), які містять певний вміст алкоголю». Августин Тимчак просив суд не позбавляти його посвідчення водія, бо він постійно проводить богослужіння та їздить у церкви на власному авто. Суд до нього не прислухався.

Підготувала: Ніна Петрович