18:13 / 07.02.2024 Происшествия

Шацький голова, який вивів громаду на міжнародний рівень, служитиме у лавах ЗСУ

Фото: 12 канал

Голова Шацької селищної ради Сергій Карпук прийняв рішення служити у Збройні Сили України добровольцем, повідомляє місцевий ЗМІ. Оголосив він про це 7 лютого і зазначив, що повноважень не складає, однак на службу йде без збереження заробітної плати.

"Я прийняв непросте, але виважене рішення піти служити. Робота в Шацькій селищній раді налагоджена, всі підрозділи працюють, бюджет громади прийнято. Продовжуємо допомагати ЗСУ у фінансовому і матеріальному плані, наближаючи перемогу. Це рішення було зумовлене тим, що я хочу бути корисним не лише громаді, але й своїй державі в складний воєнний час", – написав Сергій Карпук. 

Його обов’язки згідно з законом виконуватиме секретар ради – Богдан Тимошук.

Відомо, що за каденції Сергія Карпука Шацька громада підписала дві партнерські угоди з європейськими містами - Браке (Німеччина) та Бірштонасом (Литва), та активізувала співпрацю з польськими містами-побратимами - Влодавою та Суховолею. Він активно працював задля привернення уваги до громади, як туристично привабливого регіону, де повинні створюватися сприятливі умови також для бізнесу.

Підготувала: Ніна Петрович