14:32 / 22.08.2023 Происшествия

Оформив кримську квартиру на родичку-колаборантку: в біографії нардепа Безгіна виявили "російський слід"

Близька родичка Безгіна, на яку той переписав житло після анексії Криму, виявилась учасницею пропутінської "Єдиної росії" і фігуранткою бази "Миротворець"

Тітка – путіністка і депутатка Держдуми Криму, а племінник представляє провладну "Слугу народу" у Верховній Раді України. І це – не сценарій нового серіалу, а реальні факти біографії нардепа Віталія Безгіна. Журналісти вирішили з'ясувати, чому Безгін потрапив у санкційний список рф, і дослідили подальшу долю його квартири в Євпаторії. Та знайшли чимало цікавого.

Подробиці журналістського розслідування, яке вивело "СтопКор" на кримську рідню пана Безгіна – у матеріалі Артема Поліковського.

Декілька років тому народний депутат від "Слуги народу" Віталій Безгін потрапив до переліку українців, на яких наклала санкції російська федерація. Парламентаря внесли до "чорного списку" рф невипадково, адже він – кримчанин за походженням і мав на анексованому півострові майно. Ідеться про частину квартири в Євпаторії.

Утім, як свідчать дані реєстрів, свою частку житла нардеп Безгін завбачливо переоформив на таку собі Галину Герасимову. За даними ЗМІ, це – його рідна тітка, котора після окупації Криму отримала російський "аусвайс".

Ба більше, перебіжчиця активно підтримала загарбницьку політику Кремля. Прізвище Герасимової можна побачити в переліку депутатів так званої Державної Ради Республіки Крим 2-го скликання та серед учасників пропутінської партії "Єдина росія". За таку "активність" жінку внесли до української бази "Миротворець" як пособницю російських терористів.

За даними "Миротворця", у 1990-х Галина Герасимова була економістом пансіонату "Планета", а з 2000 по 2014 роки – заступником директора з комерції та маркетингу. Після анексії Криму вона спочатку стала директоркою пансіонату, а потім очолила "Туристсько-інформаційний центр" та званого Муніципального автономного закладу міського округу Євпаторія Республіки Крим "Євпаторійський культурно-етнографічний центр "Малий Єрусалим". А з 2020 року працювала заступницею голови Комітету з державного будівництва та місцевого самоврядування в окупаційному парламенті півострова.

Усе це не завадило Герасимовій у 2018 році двічі перетнути адміністративний кордон АР Крим із Херсонською областю – звісно ж, за українським паспортом. А от євпаторійську квартиру жінка перепродала за російським законодавством. Сам Віталій Безгін, з яким журналісти намагались зв'язатись для отримання коментаря, на дзвінки та СМС медійників поки не відповів.

Нагадаємо, народна депутатка від "Слуги народу" Ірина Аллахвердієва офіційно стала дружиною свого земляка – бізнесмена і депутата Миколаївської обласної ради Юрія Кормишкіна. Саме родині пана Юрія гауляйтер окупованої частини Херсонщини Володимир Сальдо свого часу передав пансіонат на узбережжі Чорного моря.

Надія Рогальська

Редакторка, аналітик

Джерело:YouTube-канал "Стоп Корупції"