13:16 / 01.07.2023 Происшествия

СБУ викрила агентів ФСБ, які націлювали "Смерчі" та "Урагани" на Харків

Фото: ssu.gov.ua

У Харкові розкрито мережу російських агентів, які сприяли наведенню ворожих ракет та розкриттю переміщень Збройних Сил України. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

За даними слідства, агентурна мережа складалася з трьох місцевих жителів, серед яких був колишній викладач місцевого військового навчального закладу. Зрадників завербував кадровий співробітник ФСБ на початку розгортання повномасштабної військової операції.

Злочинці намагалися встановити напрямки переміщення підрозділів ЗСУ, що брали участь у контрнаступі на східному фронті. Також агенти спробували з'ясувати місця тимчасового зберігання іноземного озброєння та боєприпасів.

Зрадники передавали отриману інформацію ФСБ за допомогою месенджера Telegram. Ці дані використовувалися окупантами для підготовки масованих ракетних ударів по Харкову за допомогою систем "Смерч" та "Ураган".

СБУ затримала шпигунів під час виконання ними ворожих завдань. Під час обшуків в їхньому розпорядженні були знайдені мобільні телефони та комп'ютерна техніка з доказами їхньої діяльності.

Затриманим було пред'явлено підозру у державній зраді (частина 2 статті 111 Кримінального кодексу України). Суд призначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. За цей злочин їм загрожує пожиттєве ув'язнення.

Підготував: Сергій Дага