12:23 / 16.02.2012 Украина

Мер міста Малин назвав гостей «Шустер LIVE» дилетантами

Сергiй Стельмах вважає, що автори програми просто перетворюють проект на цирк

Більшість народних депутатів, які є учасниками ток-шоу «Шустер Live», взагалі не розуміються на проблематиці обговорюваних під час програми питань. За демагогією та намаганням засвітитися перед камерами стоїть здебільшого відсутність елементарних знань, необхідних для фахового обговорення тем програми. Про це сьогодні заявив міський голова міста Малин Житомирської області Сергій Стельмах.

Він наголосив, що конструктивне обговорення експортного питання, що виникло між двома сусідніми країнами, було нахабно перерване виступами деяких народних депутатів-дилетантів, які заявляли, що міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк «не розуміється на сільських проблемах».

«Так от, такі заяви суперечать не лише елементарним знанням біографії нашого земляка Миколи Присяжнюка, а й здоровому глузду, адже ми всі знаємо що міністр виріс у родині агронома у селі Ксаверів Малинського району на Житомирщині. Особисто я протягом 13 років очолював сільськогосподарське підприємство у Ксаверові, в якому батько Миколи Володимировича працював головним агрономом. І відповідно я можу дати оцінку знанням міністра в аграрній галузі. Він як ніхто інший не лише знає проблеми селян, а й весь час працює над їх вирішенням. Це було і в аграрному комітеті Верховної ради, який він очолював, і на посаді Міністра агрополітики. Присяжнюк не лише знає, як доїти корову, а й підтримує розвиток одноосібних та мало товарних сільських господарств, в тому числі, й доїльними апаратами», – запевнив міський голова Малина.

«Під час обговорення теми «Помаранчевий сир-бор» щодо заборони Росспоживнаглядом ввозу до РФ сирів виробництва трьох українських заводів більшість народних депутатів виявилися некомпетентними спілкуватися на цю тему з моїм земляком, міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Присяжнюком, – заявив Сергій Стельмах.

Водночас, Сергій Стельмах додав, що проведення телепрограми подібного характеру не повинні передбачати запрошення людей, які є непрофесіоналами у обговорюваній галузі та зривають прямий ефір.

«Запрошуючи некваліфікованих експертів, які дозволяють собі безпідставно звинувачувати учасників та опускатися до образ, що міністр ніколи «не доїв корову», автори програми просто перетворюють проект на цирк. Самі ж нардепи замість того, щоб робити подібні заяви, хай краще слідкують за собою, адже всім відомо, кого і як вони доять. В тому числі, це яскраво видно з відео, яке всяка країна мала змогу переглянути в інтернеті», – наголосив Сергій Стельмах.