18:04 / 28.08.2017 Наука и техника

Deutsche Post DHL Group і компанія Ford презентували світу прототип електричного кур’єрського фургона StreetScooter WORK XL

В німецькому Кельні компанії Deutsche Post DHL Group і Ford презентували своє перше спільне творіння – електричний поштовий фургон, або e-фургон.

Автомобіль, який отримав назву StreetScooter WORK XL, створено на базі вантажівки Ford Transit. Він має електричний привід і кузов, спеціально розроблений для перевезення пакунків кур’єрської служби DHL.Про це "Багнету" повідомили в компанії "Віннер Імпортс Україна, Лтд".

У 2017 році на заводі StreetScooter в Аахені, Німеччина, буде випущено у світ 150 нових е-фургонів. Deutsche Post DHL використовуватиме нові фургони у своїй службі доставки посилок містом у Німеччині. Deutsche Post DHL, StreetScooter і Ford планують побудувати до кінця 2018 року 2500 нових електричних фургонів. Як і попередники, WORK і WORK L, фургон WORK XL буде також продаватись стороннім організаціям.

Кожен WORK XL дозволить запобігти викиду близько п’яти тонн вуглекислого газу і заощадити 1900 літрів дизельного пального на рік. Планується, що автопарк із 2500 автомобілів щорічно запобігатиме викиду 12 500 тонн вуглекислого газу і зберігатиме 4,75 млн літрів пального.

За словами члена правління Post-eCommerce - Parcel в Deutsche Post DHL Group Юргена Гердеса (Jürgen Gerdes), нові фургони StreetScooter WORK XL розширять електричний автопарк компанії в сегменті комерційних автомобілів: "Ці фургони просто ідеально підходять для доставки вантажів у великих містах і передмісті. Вони допоможуть нам впоратися зі зростаючими обсягами посилок, зберігаючи довкілля і не збільшуючи шумове забруднення. Ми взяли на себе таке зобов’язання, і цим ми ще раз підкреслюємо наше прагнення бути лідером ринку зеленої логістики".

Стівен Армстронґ (Steven Armstrong), віце-президент групи і президент підрозділу Ford Motor Company в Європі, Африці та на Близькому Сході розповів: "Ми дуже пишаємося цим амбітним проектом і міцною співпрацею з Deutsche Post DHL Group і StreetScooter. У рамках цього спільного проекту буде випущено найбільшу в Європі кількість середньорозмірних електричних фургонів, і саме цього вимагає наш час. Автобуси, автомобілі та, звичайно ж, вантажні фургони відіграють важливу роль у нашому повсякденному житті, але ми повинні знайти спосіб зробити їх менш шкідливими для довкілля. І цей проект – великий крок у цьому напрямку".

Фургон WORK XL матиме вантажну місткість 20 м3 і місце для зберігання понад 200 посилок. Е-фургон оснащено модульною системою акумуляторів, що забезпечує потужність від 30 до 90 кВт/год і запас ходу від 80 до 200 км.

WORK XL відрізняється від своїх братів-фургонів WORK і WORK L (вантажна місткість 4 і 8 м3 відповідно) не тільки за розміром і запасом ходу, але і за конструкцією кузова. Кузов WORK XL обладнано полицями, і до нього можна дістатися з кабіни водія. Фургон можна завантажувати через бічні розсувні дверцята і задній відкидний борт кузова. Потужність зарядного пристрою фургона становить до 22 кВт, а середня тривалість заряджання – три години.

Окрім нової моделі WORK XL, на сьогодні автопарк Deutsche Post DHL нараховує понад 3000 електромобілів StreetScooter WORK і WORK L, а також близько 10 500 електровелосипедів, що робить групу володарем найбільшого автопарку електромобілів у Німеччині.