10:13 / 09.09.2015 Наука и техника

Мультимедійна виставка «Ренесанс: епоха геніїв» проводиться у Києві

Унікальна мультимедійна виставка «Ренесанс: епоха геніїв» проводиться у Києві в галереї  «A-Gallery» ТРЦ «ART MALL» уже п’ятий місяць поспіль.
Організатори виставки вперше застосували інноваційну технологію, яка дозволяє зібрати в одному залі найпопулярніші шедеври митців епохи Відродження. Цифрова технологія A-Sense створює на стінах галереї мультимедійну постановку, яка оживає від стелі і аж до підлоги проекціями відомих картин.

Єлизавета Бельська, куратор проекту, розповіла про успіхи  організаторів: «Вдалося зробити саме такий візуальний ряд, за якого виставка перетворилася на мультимедійну експозицію із музичним супроводом, яка дозволяє глядачеві поринути у епоху Відродження». І справді, стіни галереї, що перетворилися в суцільний мультимедійний екран,  проводять  відвідувача у світ  міфології, божеств, неповторної краси та великих наукових відкриттів – у епоху Відродження.

На холодно байдужих стінах виставкового залу оживають зображення всесвітньо відомих шедеврів доби Ренесансу. Картини Мікеланджело, Ботічеллі, Рафаеля, Леонардо да Вінчі не лише набирають форми, вони промовляють до тебе грою тіней, акордами звуків, рухом сюжетів. Унікальна цифрова технологія надає можливість до найменшої деталі роздивитися легендарні витвори мистецтва, які уже століттями прикрашають найкращі музеї світу.

Перед глядачем постає відома усмішка «Джоконди», жахаючий вираз «Медузи Горгони», благодатній образ ангела із картини «Благовіщення». Аж раптом кімната спалахує нищівним вогнем «Страшного Суду» Джотто ді Бондоне або ж заквітчує все навколо «Весною» Ботічеллі. Цифрові засоби створюють вигадану реальність й навіть лапатий сніг, що невгамовно засипає картину «Мисливці на снігу» Брейгеля, змушує відчувати незвичну прохолоду.

Мультимедійна виставка «Ренесанс: епоха геніїв» дарує неповторну можливість долучитися до мистецтва Ренесансу, відчути генія Відродження «поглядом». Проект триватиме до 18 вересня, тому не пропустіть нагоду роздивитися полотна, які були написані у найвеличнішу епоху людської історії.

Валентина Пасько.