17:18 / 15.04.2018 Общество

«Історія з Холодницьким - це спецоперація ГПУ заради Матіоса на посаді керівника САП» - Аронець

Із початком повноцінної роботи Державного бюро розслідувань головний військовий прокурор Анатолій Матіос втратить посаду, тому ініціював спецоперацію проти Назара Холодницького, аби посісти його крісло керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Таку думку висловив у своєму Фейсбуці блогер Олександр Аронець. Про це повідомляють Українські новини.

Блогер звертає увагу розслідування справи про вимагання 2 млн доларів хабара в родини затриманого у травні 2017 року колишнього голови Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслава Денисюка, матеріали якої проаналізували журналісти видання «Страна.юа». Зокрема, на той факт, що статтю за вимагання хабара, до якого був причетний Анатолій Матіос, у Департаменті з розслідування особливо важливих справ ГПУ перекваліфікували на статтю про шахрайство, а в НАБУ, яке веде справу зараз, головним фігурантом зробили Назара Холодницького.

«По справі Денисюка у дочки екс-посадовця через посередника вимагали 2 млн. $, з яких 200 тис. $ уже було передано. Кінці вели до топ-посадовців ГПУ. За версією, яку розповідають автори статті, в останній момент так званий департамент «Кононенка-Грановського» для того, щоб замести сліди і відвести увагу від Військової прокуратури і її керівника Анатолія Матіоса, перевів стрілки на Холодницького та підключив до справи НАБУ», - пише Аронець.

Він також наголошує, що в матеріалах прослуховування кабінету керівника САП записів стосовно вимагання хабара Назаром Холодницьким немає.

«НАБУ у цій всій історії банально використали в темну для усунення непідконтрольного Луценку Холодницького, - вважає Аронець. - Не виключено, що гучна історія з Холодницьким - це спецоперація ГПУ для зняття Холодницького, після чого посаду керівника САП отримає Матіос, або інша «потрібна» владі людина.

На його думку, спецоперацію зі зміщення Холодницького з посади керівника САП міг затіяти сам головний військовий прокурор.

«Пазл складається, коли взяти до уваги той факт, що після повноцінного початку роботи Державного Бюро Розслідувань (ДБР), Військова прокуратура ліквідовується, і Анатолій Матіос втрачає посаду», - нагадує Аронець.

Нагадаємо, журналісти видання «Страна.юа» з’ясували, що санкцію на прослуховування робочого кабінету керівника САП Назара Холодницького НАБУ отримало на підставі розслідування справи про вимагання хабара у дітей екс-податківця Станіслава Денисюка, головним фігурантом якої був головний військовий прокурор Анатолій Матіос.