14:27 / 11.07.2019 Политика

Ференець Олександр – судимий прокурор – знявся з виборів. "Не витримав тиску людей і совісті"

Кандидат на посаду народного депутата в мажоритарному виборчому окрузі №92, в який входять Біла Церква, Ставище, Сквира, Тараща, Узин, Тетіїв, Володарка та відповідні райони Київської області, Олександр Ференець звернувся до Центральної виборчої комісії із заявою про добровільне зняття з передвиборчих перегонів. Про це йдеться на сайті ЦВК.

В коментарі виданню Олександр Ференець заявив, що ухвалив таке рішення після публікації звернення громадян – мешканців міст і сіл 92 округу із вимогою до нього про зняття через корупцію і брехню.

«Я не витримав тиску людей. Я не міг більше брехати, дивитися в очі рідним і близьким, коли реальні факти з моєї біографії стали відомі широкій громадськості. Виправдовуватися немає сенсу – все підтверджено документально», - сказав Ференець.

За його словами, кілька приходів церков, яким він регулярно допомагає, уже запропонували Ференецю провести якийсь час у віддалених монастирях задля духовного очищення і відновлення сил після виснажливої виборчої кампанії та років роботи на окрузі. «Я не відмовляюся, поки розглядаю такі пропозиції», - сказав він.

Нагадаємо, раніше мешканці 92 виборчого округу звернулися до кандидата в народні депутати Олександра Ференеця з вимогою зняти свою кандидатуру на дострокових парламентських виборах. Зокрема, вони звертали увагу на те, що у Ференеця є судимість за посадовий злочин (отримання хабаря), він «кришував» кіоски і сприяв закриттю кримінальної справи проти брата, який зґвалтував і убив молоду жінку.

«Ми не дозволимо вам грабувати наші домівки, обкрадати наших дітей і брехати нам в очі про ваші благі наміри. Тому аби не спокушати долю, вимагаємо від вас негайно знятися із виборів і більше ніколи не з’являтися на нашому окрузі», - писали небайдужі громадяни.