09:47 / 24.06.2020 Политика

Мільйони виборців отримали можливість голосувати на місцевих виборах за фактичним місцем проживання

24 червня  (середа)о 13:00 в  пресцентрі УНІАН відбудеться пресконференція за участі  Голови ЦВК Олега Діденка, на якій обговорять особливості зміни виборчої адреси та її визначення

      Будь ласка, зареєструйтеся на захід. Увага! Якщо Ви не плануєте відвідувати захід у зв’язку з COVID-19, все одно просимо зареєструватися та залишати свої запитання у формі.

      Контактна особа: Вікторія Золотухіна, менеджерка Громадського холдингу «ГРУПА ВПЛИВУ», 050 477 0800grupa.vplyvu@gmail.com

Увага! Велике прохання мати при собі засоби індивідуального захисту (як мінімум маски).

ДОВІДКОВО. Як вже повідомлялося, Центральна виборча комісія підготувала та прийняла Порядок розгляду звернення виборця щодо зміни виборчої адреси (затверджений постановою ЦВК від 18 травня 2020 року № 88) та Порядок визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання (затверджений постановою ЦВК від 11 червня 2020 року № 103).

Про важливість цих документів у контексті чергових місцевих виборів,  та особливості процедур, визначених зазначеними Порядками, йтиметься під час організованої Громадським холдингом "ГРУПА ВПЛИВУ" пресконференції "Мільйони виборців отримали можливість голосувати на місцевих виборах – 2020". Планується, що учасниками пресконференції також стануть директор програм Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в Україні Роман Любченко, виконавча директорка Громадського холдингу "ГРУПА ВПЛИВУ" Тетяна Дурнєва, аналітик Громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев та виконавчий директор БО "Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги" Віталій Місяць.

Слід зазначити, що після набуття чинності вказаних документів (з 1 липня 2020 року) можливість брати участь у голосуванні за місцем фактичного проживання, в тому числі на місцевих виборах, отримають півтора мільйона внутрішньо переміщених осіб, понад мільйон виборців, які не мають зареєстрованого місця проживання, та близько 3,3 мільйона внутрішніх трудових мігрантів.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії