19:30 / 27.11.2023 Мир

Путін доводить, що НАТО аж ніяк не загрожує росії

Росія вимушена була перемістити стратегічні системи С-400 з Калінінграда, який оточений країнами НАТО, до України.

Головному рашисту не залишилося іншого вибору, як послабити оборону Калінінграда, який вважається одним із найбільш стратегічно чутливих регіонів Москви, повідомляє видання Independent.

"Той факт, що міноборони Росії, здається, готове прийняти додатковий ризик, підкреслює надмірне навантаження, яке спричинила війна для деяких ключових сучасних можливостей Росії", - наводить видання дані британської розвідки.

Російські сили зазнали особливо великих втрат своїх систем ППО SA-21 в тимчасово окупованих регіонах України наприкінці жовтня 2023 року.

"Українські атаки, швидше за все, знищили щонайменше чотири російські зенітно-ракетні комплекси, які були розташовані на окупованих територіях, протягом одного тижня", - йдеться у публікації.

Видання нагадує, що затиснутий між Польщею та Литвою на східному фланзі НАТО, Калінінград географічно повністю відокремлений від основної території країни.

При цьому Москва надає Калінінграду важливе стратегічне значення, оскільки в Балтійському порту розміщується російський Балтійський флот. Він є одним із небагатьох європейських портів Росії, що не замерзає.

Підготувала: Ніна Петрович