16:06 / 30.10.2023 Мир

Словенія продовжила перевірки на кордоні з Хорватією та Угорщиною

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Словенія продовжила поліційні перевірки на кордоні з Хорватією та Угорщиною ще на 20 днів, до 19 листопада, посилаючись на занепокоєння щодо тероризму та організованої злочинності. Про це повідомляє Euractiv.

Словенія відновила прикордонні перевірки 21 жовтня – в день, коли Італія запровадила перевірки на словенському кордоні. Це рішення Рим пояснив підвищеними ризиками для безпеки через діяльність організованих злочинних угруповань і ескалацією напруженості на Близькому Сході.

Уряд Словенії перерахував ті ж причини, але тепер також зазначив, що перевірки були запроваджені з метою внутрішньої безпеки й через терористичні загрози.

Словенські поліціянти не проводять систематичні перевірки, а зосереджуються на потенційно підозрілих транспортних засобах і пасажирах.

Після закінчення нового терміну перевірки, ймовірно, будуть продовжені ще на місяць, заявили в Міністерстві внутрішніх справ Словенії.

BAGNET нагадує, наприкінці вересня Фінляндія запровадила цілодобові перевірки на кордоні з Норвегією, щоб запобігти в’їзду російських автомобілів на свою територію. Норвезькі та фінські митники підтвердили, що були залучені додаткові ресурси для запобігання перетину кордону автомобілями з російськими номерами.

Підготував: Сергій Дага