16:25 / 28.09.2023 Мир

Іран може домовитись з рф про передачу ракет

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Іран може домовитись з росією про передачу ракет після закінчення дії резолюції Ради безпеки ООН 2231, що забороняє йому подібні угоди. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Звіти української та ізраїльської розвідок свідчать про те, що росія прагне придбати іранські балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar, обидві з яких мають радіус дії 300 кілометрів або більше", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 19 вересня міністр оборони росії сергій шойгу відвідав Тегеран, щоб обговорити зміцнення двостороннього оборонного та військового співробітництва з Іраном.

Командувач Повітряно-космічними силами КВІР бригадний генерал Амір Алі Хаджі Заде провів шойгу під час екскурсії по іранському арсеналу безпілотників, ракет і протиповітряної оборони в штабі Повітряно-космічних сил КВІР.

Очільник оборонного відомства рф також обговорив закінчення терміну дії ракетних обмежень Резолюції РБ ООН 2231 з міністром оборони Ірану бригадним генералом Мохаммадом Реза Аштіані. Згідно з нею, Іран не має права постачати в інші країни балістичні ракети.

Як повідомляв BAGNET, Україна пропонує партнерам атакувати заводи з виробництва Shahed у Сирії та Ірані.

Раніше стало відомо, що Іран модернізував БпЛА Shahed, і тепер вони стануть майже беззвучними.

Підготував: Сергій Дага