11:59 / 01.09.2023 Мир

КНДР зімітувала ядерні удари по Південній Кореї

Фото: reuters.com

Північна Корея заявила, що запустила дві тактичні балістичні ракети малої дальності для імітації атак по основних командних центрах і аеродромах у Південній Кореї. Про це повідомляє BBC та KCNA.

У Північній Кореї заявили, що випробування були проведені як попередження проти розгортання стратегічних бомбардувальників США в регіоні.

Зазначається, що ракети запустили пізно ввечері 30 серпня під час "тактичних ядерних навчань, що імітують удари по випаленій землі по основних командних центрах і оперативних аеродромах" в Південній Кореї.

Запуски відбуваються на тлі щорічних військових навчань Вашингтона і Сеула.

У повідомленні йдеться, що Пхеньян вже давно оцінює ці навчання як репетицію війни з боку США.

"Навчання мають на меті надіслати чіткий сигнал ворогам", які "кидають нам виклик такими військовими погрозами, як розгортання стратегічних ядерних засобів, попри наші неодноразові попередження", – заявили в армії КНДР.

Запуски відбулися за день до того, як Південна Корея і США завершили 11-денні спільні військові навчання.

Південна Корея повідомила, що дві ракети впали в море.

За даними південнокорейських ЗМІ, в навчаннях брав участь щонайменше один американський стратегічний бомбардувальник B-1B, який пролітав над Корейським півостровом.

Під час навчань військові імітували відбиття раптового нападу, а потім проведення контратаки з метою зайняти "всієї території південної половини".

Як відомо, росія та Північна Корея ведуть активні переговори щодо купівлі зброї. Кремль хоче використовувати її для ведення війни проти України.

BAGNET нагадує, що Президент США Джо Байден готовий зустрітися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, щоб обговорити зменшення ядерної загрози на Корейському півострові.

Підготував: Сергій Дага