11:59 / 15.08.2023 Мир

Міністр оборони Китаю перебуває з офіційним візитом до росії та білорусі

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Міністр оборони Китаю Лі Шанфу перебуває з офіційним візитом до росії та білорусі, де зустрінеться з військовим керівництвом країн. Про це повідомила пресслужба Міноборони Китаю.

Візит організовується на запрошення міністра оборони росії шойгу і міністра оборони білорусі віктора хрєніна. Високопосадовець КНР буде там з 14 по 19 серпня.

Так, Лі Шанфу поїде до росії для участі в 11-й московській конференції з міжнародної безпеки. Там глава Міноборони Китаю планує виступити та провести зустріч з керівництвом рф та інших оборонних відомств.

Під час візиту до білорусі у Шанфу заплановані зустрічі та переговори з державним і військовим керівництвом білорусі, а також візит до білоруських військових частин.

Як повідомляв BAGNET, у серпні Китай взяв участь у саміті в Саудівській Аравії, де без росії обговорювали "формулу миру" для України.

Після участі КНР в зустрічі у Саудівській Аравії щодо української "формули миру" міністр закордонних справ Китаю Ван Ї провів телефонну розмову з главою мзс рф сергєєм лавровим. Щодо України він заявив, що Китай дотримуватиметься "незалежної та неупередженої позиції", планує активно виступати за мирні переговори та політичне рішення.

Підготував: Сергій Дага