20:05 / 05.08.2023 Мир

Кадиров опублікував сімейну фотографію з "другою дружиною"

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Глава Чечні рамзан кадиров вперше опублікував сімейну фотографію, на якій присутня Фатіма Хазуєва, яку журналісти називають другою дружиною кадирова.

Фото з'явилася в сторіс Instagram користувача ya_pomoshnik_kra_95, в якому раніше з'являлися коментарі кадирова. Видання "Важные истории" називає обліковий запис особистим інстаграмом глави Чечні.

На груповій фотографії Фатіма Хазуєва - крайня ліворуч - тримає за руку старшого сина Кадирова Ахмата.

На знімку також присутні сини та дочки кадирова, а також його офіційна дружина Медні. Глава Чечні опублікував знімок на честь дня народження своєї матері Аймані Кадирової (вона справа від сина).

За даними різних джерел, рамзан кадиров має "другу дружину" якою є уродженка чеченського села Махкети Фатіма Хазуєва. Вони познайомилися у 2006 році на першому та останньому конкурсі краси в сучасній Чечні, де 15-річна Хазуєва посіла друге місце.

Перший канал видалив репортаж 2006 року про конкурс краси в Чечні, в якому фігурувала Фатіма Хазуєва. Після публікації розслідування сайт "Проекту" зазнав хакерської атаки, через що публікація виявилася недоступною.

На "другу дружину" кадирова зареєстровані квартири у москві. Також вона володіє палацом у Грозному площею майже гектар, розташованому навпроти робочої резиденції кадирова, на протилежному березі річки Сунжа.

Народна назва району, в якому живе Хазуєва, - Кишинів, оскільки більшість вулиць там названо на честь членів родини Кунта-хаджі Кишієва - суфійського шейха, якого шанує кадиров. Там розташовані маєтки близьких кадирову Магомеда Даудова (спікер парламенту Чечні) і Адама Делімханова (депутат держдуми).

Джума-мечеть, розташована на території Кишинева, носить ім'я грозненця Шайхи Хазуєва, який помер у 2019 році. Хазуєв - батько Фатіми Хазуєвої.

Підготував: Сергій Дага