12:18 / 12.06.2023 Мир

Південна Корея та Польща планують разом розробляти колісну бронетехніку

Фото: en.yna.co.kr

Польща та південна Корія підписали угоду на постачання бронетехніки. Про це з посиланням на корейську Адміністрацію оборонних закупівель (DAPA) повідомляє Yonhap.

Зазначається, що представники DAPA наприкінці минулого місяця відвідали Польщу і провели в державному збройовому агентстві Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) переговори стосовно спільного виробництва південнокорейських колісних броньованих машин K808 "Baekho".

Ці бронетранспортери увійшли до підписаної між країнами в липні минулого року угоди про купівлю Польщею 1 тисячі південнокорейських танків K2.

"Оскільки ініціатива спільної розробки та виробництва надійшла від польської сторони, вони, схоже, хочуть отримати броньовані колісні машини з покращеними характеристиками замість того, щоб купувати нинішню модель", – сказав неназваний представник DAPA, слова якого наводить Yonhap.

Польща активізувала закупівлю сучасного озброєння і бойових машин за кордоном після передачі своєї зброї Україні для захисту від повномасштабного вторгнення росії.

Як повідомляв BAGNET, у Польщі запрацює центр для ремонту українських танків Leopard 2.

Підготував: Сергій Дага