12:37 / 30.05.2023 Мир

Польща закриває кордон для вантажівок з росії та Білорусі

Фото: radiopolsha.pl

Польща з 1 червня закриває рух через свій кордон вантажівок з російськими та білоруськими номерами. Про це йдеться у розпорядженні польського уряду, передає "Польське радіо".

"З півночі 1 червня (четвер) буде припинено до особливого розпорядження рух товарів через кордон з Республікою Білорусь для вантажних автомобілів, тягачів, причепів, у тому числі напівпричепів та автопоїздів, зареєстрованих на території Республіки Білорусь або РФ", – зазначається у повідомленні.

У тексті не сказано про заборону руху через кордон Польщі та російської Калінінградської області.

Закрити кордон для вантажівок з росії та Білорусі запропонувало МВС Польщі. Польські ЗМІ писали, що цей захід стане відповіддю на пропозицію депутатів Держдуми заблокувати рух польських вантажівок у рф.

У понеділок, 29 травня, Варшава запровадила санкції проти 365 громадян Білорусі, а також заморозила активи 15 росіян та одного білоруса. До "чорного списку" потрапили 159 депутатів, 76 суддів, 7 прокурорів, 32 представники місцевої адміністрації, 28 силовиків, 23 представники білоруських держЗМІ, 24 спортсмени.

З квітня 2022 року російським та білоруським транспортним компаніям у рамках п'ятого пакету санкцій заборонено виконувати перевезення країнами ЄС.

Підготував: Сергій Дага