20:21 / 14.09.2017 Наука и техника

Great Wall привіз до Франкфурту конкурента Tesla Model X

Автовиробник Great Wall продемонструє на Франкфуртському автосалоні концепт електричного позашляховика WEY XEV.

Кросовер WEY XEV виглядає дуже схожим на кросовер Tesla Model X. Зокрема, скопійований механізм відкривання дверей, пише Carscoops, передає nv.ua.

Основні технічні характеристики концепту поки тримаються в секреті. Але, швидше за все, це - електричний повнопривідний кросовер, побудованої на власній платформі. Втім, інші джерела припускають, що передні колеса будуть працювати під управлінням двигуна внутрішнього згоряння, а за роботу задніх відповідатиме електродвигун. Двигуни зможуть працювати незалежно один від одного або разом. Батарея нібито має функцію "матричної зарядки", яка повинна скоротити час зарядки.

Незвичайний електрокросовер отримав дві широкі двері, схожі на двері "крило чайки" без центральних стійок. Автомобіль розрахований на чотирьох чоловік, кожному з яких належить окреме крісло. Автомобіль отримав великий дифузор, спортивні бампери і литі колісні диски.

Крім цього, новий китайський кросовер отримає систему автономного управління і зможе конкурувати з Tesla Model X. Технологія буде охоплювати низку датчиків і камер. Подробиць про систему автопілота не повідомляється.

Відзначимо, що в Китаї суббренд WEY був представлений в кінці минулого року. Зараз під цим брендом пропонуються два кросовера, VV5 і VV7, вартістю від 23 тисяч доларів. В середині минулого року заявки на реєстрацію бренду Wey були подані в США, Австралії та Європі.