20:55 / 17.02.2016 Наука и техника

Науковець розповів де, на території України проживали динозаври

У Криму та на Київщині жили динозаври

Динозаври могли плавати та літати. Про це повідомили науковці в академії наук України.

"Рештки іхтіозаврів знаходили в Криму. Серед знахідок здебільшого окремі кісточки, на які розпався хребет. Їх знайшли біля Сімферополя в Кіловому кар`єрі. Їх рештки у вигляді зубів можна також побачити у крейдових відкладах на Київщині. Якщо поїхати на Північ на щебзаводи на станції Пенезевичі. Там, у кар`єрах на граніті залягає крейда із залишками динозаврів", - каже Володимир Гриценко кандидат геолого-мінералогічних наук, співробітник Національного науково-природничого музею НАН України, повідомляє Gazeta.ua.

За словами науковця, найкраще зберігаються зуби. Бо вони містять емаль. Кістки швидше розпадаються, тому їх знаходять рідше.

"Були і хижі і травоїдні. Заходять зуби переважно хижих і морських. Це іхтіозаври і плезіозаври - ті, що втратили звязок із суходолом. На Закарпатті також могли існувати динозаври, але достовірно про це не відомо. Є сліди у Карпатському фліші. Але вони вже більш молодої епохи Палеоген - до 60 мільйонів років тому. Пелеоген закінчився 25 мільйонів років тому і почалось нове життя. В Плеоген жили досить великі тварини, але це вже були ссавці, десь 4,5 метрів зросту", - додав Володимир Гриценко.

ТЭГИ: