10:43 / 09.01.2024 Наука и техника

Федоров відповів, чи зможуть в Україні виробити понад мільйон дронів

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що в Україні цього року може бути вироблено навіть більше, ніж мільйон дронів. Про це він повідомив у ефірі телемарафону.

"Ця цифра достатньо реалістична. Може бути, що більше буде дронів вироблено цього року. Дуже багато залежить від характеристик, про які дрони йде мова. Зараз мінімум 20-30% треба робити FPV-дрони з тепловізорами. FPV можна зробити і більше мільйона. Також має значення яка технологія зв'язку буде активно розвиватися через 3-4 місяці. Але в цілому спроможностей вже діючих компаній вистачає для того, щоб робити таку кількість", - наголосив Михайло Федоров.

Зазначено, що ринок в Україні настільки активний, що попит на безпілотники перевищує наявні фінансові ресурси для їх придбання. 

"Потрібно збільшувати фінансування, потрібно надалі відкривати ринки для того, щоб ціни зменшувалися завдяки конкуренції і відбувалася локалізація комплектуючих. Необхідно дати більше можливостей українському приватному сектору більше виробляти зброї і продавати її державі", - підкреслив Федоров.

Підготував: Сергій Дага