11:21 / 05.01.2024 Наука и техника

Україна може інтегрувати комплекси радіоелектронної розвідки по всій лінії зіткнення

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Україна може за місяць-два інтегрувати комплекси радіоелектронної розвідки по всій лінії зіткнення з російськими військами. Це допоможе їм ефективніше протидіяти ворожим дронам.

Командир окремої групи аеророзвідки "Птахи Мадяра" Роберт Бровді повідомив в ефірі КИЇВ24, що технологія виявлення ворожих дронів не є складною і може бути швидко освоєна.

"Ми цим досвідом широко ділимось. Сьогодні нашим підрозділом підготовлено вже 71 екіпаж, 39 з яких – оснащено такими засобами", – сказав Бровді.

Для забезпечення належного захисту всієї лінії зіткнення потрібно 500-1000 екіпажів. Комплекси радіоелектронної розвідки українського виробництва, доступні за ціною і не потребують запчастин з-за кордону.

"Їхнє масове застосування при відповідному розпорядженні, яке існує – розпорядження Генерального штабу про негайну інтеграцію того штабу, то ми можемо той щит завершити його формування за місяць-півтора вздовж всієї смуги", – зазначив Бровді.

Цей крок може суттєво посилити обороноздатність України в протиборстві з російськими військами. Дрони є важливим елементом російської військової тактики, і їхнє використання завдає значних втрат українській армії. Комплекси радіоелектронної розвідки дозволять виявляти і перехоплювати ворожі дрони, що може допомогти уникнути багатьох жертв і руйнувань.

Підготував: Сергій Дага