14:12 / 02.11.2023 Наука и техника

Загроза для людства: Маск висловив побоювання щодо штучного інтелекту

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Мільярдер та власник SpaceX і Tesla Ілон Маск назвав штучний інтелект (ШІ) найбільшою загрозою для людства.

Про це він заявив на міжнародному саміті з безпеки ШІ, організованому прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, повідомляє Daily Star.

За його словами, штучний інтелект є однією з найбільших загроз для світу.

"Вперше ми маємо ситуацію, коли є щось, що буде набагато розумнішим за найрозумнішу людину. Тобто, знаєте, ми не сильніші чи швидші за інших істот, але ми більш розумні, і ось ми вперше в історії людства маємо справу з чимось, що буде набагато розумнішим за нас", – сказав Маск.

Водночас він додав, що попри ризики, технологію можна спрямувати в напрямку, який буде корисним для людства.

"Я вважаю, що це один з екзистенційних ризиків, з якими ми стикаємося, і він потенційно найбільш нагальний", – підкреслив Ілон Маск.

Окрім того, Маск розповів, що хотів би “встановити рамки”, які потенційно допоможуть зупинити перетворення ШІ на “велику загрозу” для людства.

"Як тільки у нас буде основа для розуміння, тоді з’являться деякі запропоновані політики або запропоновані правила, і це буде зроблено спільно з компаніями, що займаються ШІ", – сказав Маск.

BAGNET нагадує, раніше 19 вересня компанія Google заявила, що її штучний інтелект Bard матиме можливість перевіряти свої відповіді та аналізувати особисті дані користувачів, оскільки вони намагаються наздогнати за популярністю ChatGPT.

Підготував: Сергій Дага