15:28 / 11.09.2023 Наука и техника

Україна разом зі Швецією хочуть виготовити 1000 БМП CV-90

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Україна та Швеція домовилися спільно виробляти бойові машини піхоти (БМП) CV-90. Наразі планується виготовити тисячу БМП для української армії.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"Вже  невдовзі таких машин ЗСУ отримають куди більше, адже Україна та Швеція домовилися про спільне виробництво CV-90. І найближча мета – 1000 шведських БМП для українського війська", – сказала Маляр.

За словами Маляр, бойові машини піхоти CV-90 називають найкращими БМП у світі. Вона спроєктована та вироблена у Швеції. Головною перевагою цієї БМП є турбота про екіпаж (три людини) і десант (до восьми людей), “адже такого захисту як CV-90 немає в жодній іншій БМП”.

Маляр нагадала, що до ЗСУ CV-90 надійшли влітку 2023 року і вже виконують бойові задачі на фронті. Зазначається, що вперше вони були помічені на Лиманському напрямку.

"Шведська машина має ефективні протитанкові засоби та  потужну автоматичну 40-мм гармата, яка може вести вогонь на відстані до 3 кілометрів, а максимальна дальність пострілу складає понад 12 кілометрів", – підкреслила Маляр.

Вона додала, що CV-90 використовує революційне шасі з технологіями Формули-1, коли підвіска сама адаптується до покриття. Це забезпечує надзвичайно високу прохідність, а гумові вставки в гусеницях суттєво зменшують рівень шуму під час руху.

Як повідомляв BAGNET, в Україні інженери та військові розробили новий ударний FPV-дрон KH-S7, який призначений для ураження різноманітних рухомих та стаціонарних наземних цілей.

Підготував: Сергій Дага