02:05 / 26.05.2021 Наука и техника

Seat запустить представлений Cupra Born в серію у вересні на заводі Volkswagen

Seat представив серійну версію Cupra Born. Електричний автомобіль на базі платформи MEB групи почнуть випускатися на заводі Volkswagen у Цвіккау з вересня цього року. Однак технічні дані дещо відрізняються від відомих моделей MEB, повідомляє electrive.com.

Seat не дає огляду варіантів у прес-релізі, однак оголошує про запас ходу до 540 кілометрів відповідно до WLTP та невелике збільшення продуктивності для топової моделі зі знайомим акумулятором на 77 кВт-год: з додатковим "e-Boost", Потужність повинна бути збільшена до 170 кВт на короткий час - але іспанці не уточнюють, скільки часу можна буде утримувати приріст 20 кВт.

Інші технічні характеристики Cupra Born базуються на характеристиках VW ID.3: Отже, залежно від акумулятора, потужність 110 або 150 кВт із заднього двигуна, плюс три ступені батареї з корисною енергією 45 кВт-год, 58 кВт-год або 77 кВт-год. У випадку з Cupra, це повинно забезпечувати стандартний пробіг в 340, 420 або згадані 540 кілометрів - за попередніми даними.

- Модель потужністю 110 кВт доступна з невеликим акумулятором;

- модель потужністю 77 кВт-год доступна лише з потужністю 150 кВт;

- з акумулятору на 58 кВт-год клієнти можуть вибрати потужність двигуна, яка не змінює попередні специфікації діапазону.

Cupra не надає жодної інформації про потужність зарядки в оголошенні - але з анонсованим запуском виробництва у вересні 2021 року, дуже ймовірно, що новинка отримає останні вдосконалення ID.3 - тобто зарядну потужність постійного струму 110 і 120 кВт для варіантів малого та середнього акумулятора відповідно. Наразі для великої батареї вона становить 125 кВт на відповідному стовпі постійного струму.

Щоб не йти на компроміси з дальністю, незважаючи на більш спортивний дизайн та налаштування шасі, іспанці зробили кузов трохи більш аеродинамічним: Born на три сантиметри більш плоский (1,54 замість 1,57 метра) і на 4,32 метра на шість сантиметрів довший ніж ID.3. Вантажний відсік, навпаки, становить 385 літрів, точно такий же об’єм, як і модель VW.

На додаток до "e-Boost", Cupra Born повинен виділятися з дещо вихованого дизайну ID.3 як усередині, так і зовні. Автомобіль, показаний на презентації, пофарбований в металево-синій колір і підбирає типові для Cupra Born акценти на логотипі, передній решітці та ободах. Ззаду є запропонований дифузор, щоб підкреслити спортивність.

Cupra тему також є в інтер’єрі, наприклад, на вентиляційних отворах, деяких ручках керма, а також декоративних строчках на кермі. Сама кабіна приймає звичне розташування MEB: більший окремо стоячий сенсорний екран у формі планшета в центрі, невеликий дисплей водія з усіма важливими даними за кермом. Однак графіка не така, як у корпоративного брата з Вольфсбурга. Як і в ID.3 (але відрізняється від Skoda Enyaq), поворотний перемикач передач розташований праворуч від дисплея водія.

Сидіння зроблені з переробленого морського пластику, ймовірно, в основному зі старих рибальських сіток.Додатковий головний дисплей з функцією доповненої реальності походить від модульної системи Групи. Як і у випадку з ID.3, тепловий насос також пропонується лише в якості опції. У VW ця додаткова плата коштує 1275 євро; поки немає прайс-листа на Cupra.

Торговий журнал "Auto, Motor, Sport" передбачає вхідну ціну "трохи менше 30 000 євро" на основі відомих цін на VW та попередньої цінової політики Cupra. Для порівняння за ID.3 Pure попросять 31 960 євро. За даними німецького видання Auto, Motor und Sport, Cupra Born з великим акумулятором оцінюється як мінімум у 42 000 євро. Для порівняння ID.3 Pro S коштує щонайменше 42460 євро.

Однак прямі продажі автомобілів - це лише частина стратегії продажів компанії Cupra. "Завдяки своїй емоційній спортивності ми хочемо, щоб наступне покоління молодих претендентів стало частиною цієї трансформації", - говорить Вейн Гріффітс, керівник двох іспанських брендів VW. "Ось чому CUPRA використовуватиме нетрадиційні моделі продажів, щоб охопити нових людей і вивести бренд CUPRA за межі традиційного".